Otvara se kreditna linija za start up-ove

Bez autora
Mar 25 2013

Sredinom ove godine Hamag Invest počet će davati mikro kredite za poduzetnike početnike koji su pokrenuli biznis prije manje od tri mjeseca. Iznos kredita je 70 tisuća kuna s kamatom od 0,99 posto. U ovoj godini plan je odobriti 30 kredita, a iduće godine još povećati. Kako bi dali jaču podršku poduzetnicima početnicima koji teško dobivaju kredite u poslovnim bankama, od prošle godine Hamag je uveo dodjelu pisma namjere za tvrtke do dvije godine starosti. Nakon što Hamag napravi analizu projekta i ukoliko procijeni da bi on mogao biti uspješan dodjeljuju mu pismo namjere pomoću kojeg, u roku od šest mjeseci, poduzetnik mora naći kreditora. Poduzetnici su iskazali veliki interes za ovim projektom te je Hamag do sad izdao 20 pisma namjere.

Otvara se kreditna linija za start up-oveSredinom ove godine Hamag Invest počet će davati mikro kredite za poduzetnike početnike koji su pokrenuli biznis prije manje od tri mjeseca.

Iznos kredita je 70 tisuća kuna s kamatom od 0,99 posto, najavio je Josip Grgić, savjetnik Uprave Hamag Investa na konferenciji "Izvoz-motor razvoja: Sajamska industrija u funkciji rasta i izvoza i internacionalizacije poslovanja".

Prema Grgićevim riječima u ovoj godini plan je odobriti 30 kredita, a iduće godine još povećati. Kako bi dali jaču podršku poduzetnicima početnicima koji teško dobivaju kredite u poslovnim bankama, od prošle godine Hamag je uveo dodjelu pisma namjere za tvrtke do dvije godine starosti. Nakon što Hamag napravi analizu projekta i ukoliko procijeni da bi on mogao biti uspješan dodjeljuju mu pismo namjere pomoću kojeg, u roku od šest mjeseci, poduzetnik mora naći kreditora.

Grgić ističe da su poduzetnici iskazali veliki interes za ovim projektom te da je Hamag do sad izdao 20 pisma namjere.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik